lauantai 16. elokuuta 2008

Metsästystä

Katselin eilen Luis Therouxin dokkaria afrikassa tapahtuvasta metsästyksestä. Siellä homma kulkee nykyään niin että tilanomistajat kasvattavat kaikenmaailman elukoita aidatuilla farmeillaan ja sitten sinne tulee jenkit ampumaan niitä korvausta vastaan. Ok, jenkki siis tulee ja maksaa 850 euroa siitä että saa ampua antiloopin keinotekoisen juottopaikan rannalla olevasta piilokojusta... elukat olivat vielä lähes kesyjä koska niitä on ihmisen toimesta hoidettu ja ruokittu... sitten jenkki ottaa itsestään, suuresta afrikan sankarimetsästäjästä, ja antiloopin raadosta kuvia joilla voi sitten lähiönaapureilleen retostella.

Tämähän ei siis ole millään muotoa huono asia, tarhattujen eläinten metsästys tuo afrikkaan rahaa vaikka kuinka, ja rahan myötä uhanalaiset lajitkin ovat alkaneet elpyä, lihathan tuosta touhusta myydään syötäväksi eli siis hyöykäytöön, jopa sinää olet saattanutostaa sitä prisman lihalaarista. Se mikä tässä on hassua on taas se amerikkalaisen tyhmyys, mitä helvetin hienoa siinä on että ammut lähes kesyn eläimen, aidatulla alueella... metsästystä parhaimmillaan, vitun urpot. Sitten ne suu vaahdossa selittää tappajan vaistoistan ja siitä että ihminen on aina mets
ästänyt ym. Lähes samaa touhua näkee imatran suunnalla olevalla kotieläinpihalla jossa 5 x 5 m lammikko täynnä lohia, näitä lohia sitten venäläiset onkivat mato-ongella, ja suuresta saaliista luonnollisestikin otetaan kuva.

huhhuh, ei vaan oo tasaisesti jaettu...

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Eikinoa asia jossa ilmenee tuo Jenkkien juurevuus ja nerokkuus