torstai 14. elokuuta 2008

Internet

Maailma on ihmeellinen paika... Ostin eilen muksulle ensimmäiseksi tietokoneeksi Asuksen eeepc:n 701 mallin, joka ristittiin Höyhenen Kevyeksi. Se on eee perheen halvin mahdollinen versio joka maksoi 249€ eli ei ole hinnalla pilattu. Kone on varustettu Linuxilla josta mulla ei ole mtään kokemuksia, joten hiukan jännitti miten saan laitteen pelaamaan mm. dna:N mokkulan kanssa, sille kun ei ole valmista linux-tukea. Sanoin kuitenkin itsevarmasti myyjälle että jos se on mahdollista tehdä, mä teen sen, myyjä sanoi et kyllä sen joku on jossain kokeillut ja saanut toimimaan.

Säätöhän sitten alkaa tietysti ohjeiden etsimisellä internetistä parin tunin etsinnän jälkeen aloin olemaan lähteellä, yksityiskohtaisia ohjeita seuraten (jotka tosin oli ranskaksi) homma alkoi selviämään, eikä ollut edes vaikeaa. Erilaisia komentorivi käskyjä vaan naputellen homma hoitui ja nyt kone on siis mokkulan kanssa netissä.

Internet on kyllä tuonut kaiken tiedon muutaman klikkauksen päähän, ennen viisailla miehillä oli kirjat joita oli muutama kappale maailmassa. Nykyään kaikki tieto on tavallisen tampion saatavilla muutamassa minuutissa. Kaikkeen löytyy keinot netistä, ihan kaikkeen... onko se hyvä vai huono, mun tapauksessa hyvä, mutta on olemassa hiukan toisenlaisiakin ihmisiä...

Edit: esim näin http://www.iltalehti.fi/uutiset/200808148081829_uu.shtml

Ei kommentteja: