lauantai 7. marraskuuta 2009

Pesukone

Toiveena kulmassa odottavan pyykkivuoren voittaminen, Jaakko lähtee aamukahvin jälkeen ostamaan pesukonetta. Mäkeä alas ajaessa Jaakko huomaa että kaikki ei ole kunnossa. Kierros auton ympäri osoittaa että eturengas on tyhjä. Pakki päälle, mäki ylös ja rengasta vaihtamaan... Vararengas löytyy kyllä.

Jaakko alkaa laskemaan rengasta Transitin pohjasta jossa se on kulkenut uskollisesti yli kymmenen vuotta. Kuinka ollakaan rengas on ruostunut kiinni sitä paikoillaan pitävään ripustimeen. No ei hätää, Jaakko alkaa poraamaan ruosteista pulttia irti ja pienen tovin jälkeen rengas on vapautettu sitä paikoillaan pitävästä ikeestä. Hyvä Jaakko.

Tunkki auton alle ja auto ylös? Ei, tunkin varsi sanoo naps ja katkeaa. No ei mene sormi suuhun. Jaakko hakee hitsilaitteet ja rälläkän, eiköhän se näillä kuntoon tule, miettii Jaakko mielessään. Sukkelat hitsaukset ja uudelleen tunkkaamaan... Sauma ei kestä.

Hieman jo suivaantuneena Jaakko palaa tunkin rippeet kädessään takaisin hitsauslaitteen luo ja alkaa iskemään kipinää oikein tosissaan. Ajetaan nyt sitten sellainen sauma jotta varmana kestää, miettii Jaakko mielessään. Hitsatessa kipinät polttavat reiän sekä Jaakon paitaan että käteen, mutta onpan tunkki taas ehjä. Vihdoin auto nousee ja saadaan vararengasta alle ja päästään kauppaan...

... mutta, arvatkaapas saiko Jaakko pesukoneen? :/

4 kommenttia:

Peet kirjoitti...

Ihan normaalilta maanantaiaamulta toi vaikuttaa, tosin hieman ihmetyttää rohkeus edes ryhtyä maanantaisin pesukonekauppoihin, saati sitten kantamaan kerroksiin tai asentamaan sitä. Tästä varmasti vielä kuullaan omat episodit.

Jaska kirjoitti...

Tää tapahtui lauantaina... Huom päiväys...

Peet kirjoitti...

No niinpäs olikin. Mutta minkä helvetin takia sitten lauantaina? Juuri kun koko kiharrin/muistitikkutarjousten perässä ravaava lehmälauma tukkii joka kaupan käytävät ja kassat.

-GF- kirjoitti...

Jaakko ja pavunvarsi vaihtunut Jaakoksi ja tunkiksi. Tarina vastoinkäymisten sarjasta